Als wij een versnellingsbak niet kunnen repareren, dan is 'ie niet kapot. © 2015 Autotechniek Noord
Vragen? Bel: +31 (0) 88 03 20 555

Reparatie of revisie?

Wanneer begint nu precies een reparatie, en wanneer houdt een revisie op? Hierover ontstaat vaak verwarring, daarom leggen wij hier het verschil uit.

 

Revisie
Wanneer wij spreken over een revisie, bedoelen wij een lagerrevisie. Als u uw versnellingsbak aanmeldt voor een revisie, gaan wij er in eerste instantie vanuit dat de aan slijtage onderhevige lagers aan vervanging toe zijn. Voor aanvang van de revisie stellen wij uiteraard onze eerste diagnose. In elk geval worden alle geconstateerde problemen met de klant besproken. Gaan we verder, dan demonteren we de versnellingsbak. Nu zijn we bij het punt waarop we zekerheid hebben. We kunnen alle onderdelen afzonderlijk bekijken, en aan de hand hiervan kunnen wij met zekerheid zeggen welke onderdelen aan vervanging toe zijn. Blijft het bij een revisie, dan worden de lagers vervangen. De bak wordt vervolgens weer gemonteerd, en schakelt als nieuw!

 

Reparatie
Mocht het met een lagerrevisie niet zijn opgelost, dan is er geconstateerd dat er meer onderdelen aan vervanging toe zijn. Van deze onderdelen vragen wij een prijs op, en deze geven wij door aan de klant. Op deze manier weet je zeker dat je bij ons nooit voor verrassingen komt te staan. Een reparatie kan voortkomen uit een revisie, maar kan natuurlijk ook los tot stand komen. Bij sommige versnellingsbakken zit een bepaalde versnelling aan de buitenkant van de bak, waardoor een complete demontage overbodig is. In dit geval spreken we ook van een reparatie.

 

In geval van reparatie of revisie – welke ook nodig is, voor uw handgeschakelde versnellingsbak bent u bij Auto Techniek Noord aan het juiste adres. In beide gevallen 1 jaar garantie!

Versnellingsbak aanmelden

Bedrijf
Meld de gedemonteerde versnellingsbak aan.

Versnellingsbak aanmelden >
Particulier
Maak nu online een afspraak bij Autobedrijf Potgieter.

Online afspraak maken >