Als wij een versnellingsbak niet kunnen repareren, dan is 'ie niet kapot. © 2015 Autotechniek Noord
Vragen? Bel: +31 (0) 88 03 20 555

Problemen met de versnellingsbak

Versnellingsbak maakt geluid

Dit word over het algemeen veroorzaakt door versleten lagers maar ook versleten tandwielen kunnen lawaai maken. Wat verder voorkomt, is verkeerde olie of te weinig olie.

In de versnellingsbak zitten veel pas- en opvulringen. Als deze te veel ruimte krijgen, maken ze lawaai: ratelen, gieren, knappen en rammelen. Meestal neemt het geluid toe met de snelheid en vaak komt het alleen voor in 1 of een paar versnellingen.

Wees er snel bij

Hoe dan ook breng de auto zo snel mogelijk voor diagnose want slijtage veroorzaakt slijpsel van het metaal en dit slijpsel is dodelijk voor de versnellingsbak.

 

Versnellingsbak maakt geluid bij bochten

De auto maakt een gierend lawaai in de bocht? Meestal is dan niet de versnellingsbak het probleem. Vaak is de wiellager of het differentieel de oorzaak. Die gaan meer lawaai maken in de bocht omdat er andere krachten op de wielen komen.

 

Versnellingsbak springt uit de versnelling

Er zijn meerdere oorzaken voor een versnellingsbak die uit zijn versnelling schiet. Een versleten schakelmechanisme, een versleten schakelvork of een haperende synchromesh kan de boosdoener zijn. Maar ook een versleten motorsteun.

 

Slecht schakelen

Dit ligt waarschijnlijk aan de koppeling of het schakelmechanisme. Ook kan de synchromesh inrichting de oorzaak zijn van moeilijk schakelen veroorzaken. Dit kan in 1 versnelling gebeuren, maar ook in meerdere.

Versnellingsbak repareren?

Bedrijf
Meld de gedemonteerde versnellingsbak aan.

Versnellingsbak aanmelden >
Particulier
Maak nu online een afspraak bij Autobedrijf Potgieter.

Online afspraak maken >
Werking versnellingsbak